White Mountains

Dinsdag 11 oktober. We hebben een autootje gehuurd, de tent achterin, de bergschoenen aan en vertrekken in het begin van de middag richting White Mountains  National Park, waar nu de Indian Summer op z’n hoogtepunt is. 

We beginnen met een stukje highway en dan toeristische routes. Wanneer het donker wordt stoppen we in Rochester (NH) , vinden een motel en na enig zoekwerk nog een Chinees die open is.Verrassend leuk en lekker. We moeten wel even aan de Amerikaanse porties wennen , veel te veel natuurlijk.Na enig aarzelen (wij Hollanders kennen dat immers niet) vragen we een doggybag. Blijkt toch een prima maaltijd voor de volgende dag. Woensdag rijden we naar Conway , stoppen onderweg in Wolfeboro voor koffie. In Conway begint de KANGAMAGUS highway , dé weg dwars door het national park.  Bij het Ranger centrum liggen alle mogelijke folders met informatie voor ons klaar. Er blijken nog maar 2 campsites open te zijn. We maken toch nog een mooie wandeling  van 2.5 uur en genieten van de werkelijk schitterende herfstkleuren.  Het is prachtig.


  We zetten ons tentje op en eten de Chinese maaltijd. Er is geen enkele verlichting op de camping dus dat wordt vroeg slapen.

Donderdag staan we vroeg op en wanneer het tentje in de auto ligt begint het te regenen.  We zijn zo brutaal om te ontbijten onder het afdak  bij de kampbeheerder want die is er toch niet.  We rijden naar Lincoln aan het eind van de highway, vinden een tentje voor koffie  met flapjacks en french toast !!!  De route gaat nu iets verder naar het noorden waar we de snelweg verlaten en weer door het park gaan rijden . Ondanks de regen maken we nog een mooie wandeling. Helaas wordt het niet droog en wanneer we in North Conway zijn duiken we een outlet centrum in.  Enige uren later zijn hebben we ons verrijkt (of verarmd) met nieuwe schoenen, spijkerbroeken en T shirts.  Om de dag echt Amerikaans af te sluiten eten we in een Steakhouse.  Zo was het wel genoeg We zetten ons tentje in het donker op de andere camping , gelukkig was het wel even droog.


Vrijdagmorgen giet het nog steeds. Dit wordt een autodagje, ook in de regen is de natuur prachtig. We bezoeken Portsmouth en rijden door naar Boston.  Voor Har bekend terrein, we doen erg ons best om toch nog een stadswandeling te maken maar de regen drijft ons  de kroeg in.  We besluiten die avond maar gewoon aan boord te gaan slapen. We moeten onze dinghy eerst leeghozen en dan varen we in de stromende regen over een spiegelglad water in de maneschijn naar de Lion King.  De aangename temperatuur maakt het allemaal niet zo erg.

Zaterdagmorgen staan we weer vroeg op en rijden naar Cape Cod. We hebben niet genoeg tijd om het hele schiereiland te bekijken. Provincetown bewaren we dus maar voor een volgende keer.  Voordat we de auto weer inleveren doen we uitgebreid inkopen in zo’n mega supermarkt.

Har brengt de auto weg en het launchbootje van de jachtclub brengt mij met tientallen plastic tassen, de tent en alle ander spullen naar de boot.  Ze zijn blij dat ze nog gasten hebben, het is hier echt eind van het seizoen.

Zondag  16 oktober wordt een boot-dag . Alles klaar maken voor vertrek, lekker douchen bij de jachtclub (geen warm water aan boord wanneer je op een mooring of anker ligt) en wat internetten.  ‘sMiddags nog even op de fiets naar de mall om een telefoonkaart te kopen.  De launch-boot brengt de fietsen aan boord , die moeten weer opgeborgen worden. Morgen gaan we weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten