USA 9 oktober
Zondag 9 oktober om 09.30 uur lopen we de baai van Plymouth,  Massachusetts binnen. We hebben 351 mijl gevaren in 54 uur.  Het is prachtig weer en de haven ligt vol boten op moorings en aan steigers, lang geleden dat we zoiets zagen.Tot onze verbazing is de Eagle er al , tja wanneer je de motor bij gaat zetten in plaats van kruisen !!!  We zijn toch ZEILboten.

Nu moeten we inklaren in de USA, we bellen Homeland Security en binnen een half uur is er een uiterst vriendelijke dame die ons inklaart. We krijgen een cruising license nummer en vanaf nu moeten we ons in iedere haven even telefonisch melden.  Poespas ?  ach het is nu eenmaal zo.

Zo nu mogen we van boord en voet zetten op Amerikaanse bodem.  We lopen wat door Plymouth en belanden in de beste pub in town met heftige live music.  Alle stilte van de afgelopen maanden is in een keer uit onze oren geblazen.   ’s Avonds gaan we met Carroll uit eten, lekker buiten zitten en vis eten.
Maandag verleggen we de boot van de Marina naar een mooring ($45)  van Plymouth Yachtclub.  Eén nacht in de Marina ($150)  kost meer dan de havenkosten van de afgelopen 4 maanden.   We hebben de fietsen aan wal gebracht en gaan op verkenning in de omgeving.  Nog steeds heerlijk weer, onbewolkt en 20”.
veel groeten van Ans en Harry


Geen opmerkingen:

Een reactie posten