19-21 oktober Newport

Woensdag 19 oktober 2011

Het regent in Newport (RI). Wanneer we naar buiten kijken is de Eagle van Carroll vertrokken. We melden ons per telefoon bij Homeland Security, het gaat allemaal snel en soepel nu we een Cruising Permit hebben. De havenmeester van Newport Old Harbour komt al vroeg langszij, wij hebben niet zoveel haast want het regent nog steeds. Even later pakken we de dinghy om aan wal te gaan. Lopen wat rond …… het ziet erg leuk uit, mooie panden, winkeltjes en eettentjes, alles goed onderhouden. 2 Uur later komt het water echt met bakken uit de hemel en gaan we terug aan boord. Duiken de kajuit in en komen er die dag niet meer uit. Genoeg te doen binnen, de website en mails bijwerken, foto’s sorteren en over Newport lezen. De dag vliegt voorbij.


Donderdag 20 oktober
 De dag begint met een zonnetje en het is redelijk droog. Eerst naar de bieb waar zoals gewoonlijk vrij internet is.  Ik moet buiten skypen want mensen kijken me boos aan als ik zit te praten. Har haalt nieuwe gribfiles en mails op.
Newport heeft een rijke historie. Eind 1800 was  de bloeitijd  van de groot industriëlen in Amerika. Newport werd HET zomerresort voor de rijken uit New York. Ze bouwden buitenpaleizen en wedijverden met elkaar om het grootste en opvallendste “cottage”.   Veel van deze Mansions zijn nu ondergebracht in een Preservation Society die ze onderhoud en exploiteert. Een stuk of 7 zijn te bezichtigen ,waarvan  de “Breakers” van de Vanderbilt familie de bekendste is.  Het was interessant maar pompeus.
Het regent nog een beetje maar de wind steekt flink op (uitschieters tot 50 knopen). De afstand van de wal naar de boot is maar een paar honderd meter maar met de dinghy is het een natte aangelegenheid. Ook de Lion King gaat flink tekeer op de golven.

Vrijdag is het weer zonnig, droog en een graad of 17. Prima wandelweer. We gaan de Cliff Walk doen. Voordat  we bij de kust zijn  wandelen we door een ander deel van Newport. Een iets oudere winkelstraat en fraaie woonwijken.  Ook nu worden nog prachtige grote villa’s aan de kust gebouwd.

 Het pad langs de zee is ruig en geeft een mooie indruk van de achterzijde van de Mansions.  Na 3,5 mijl langs de kust klauteren zijn we aan de andere kant van het pad. We drinken nog even koffie  bij de Tennis Hall of Fame waar in 1881  de eerste American Open gespeeld werd.
We besluiten ook nog maar even naar “Westmarine” te lopen om een Amerikaanse VHF (marifoon) te kopen. De afstand blijkt  “iets”  verder dan geschat . Maar de winkel is heel groot en we snuffelen heerlijk nog een uurtje rond, kopen de VHF en nemen de bus terug.
Even eten aan boord en dan met computers onder de arm weer de wal op. Recht tegenover onze Marina is een leuk café met WIFI, we downloaden  de laatste gribfile en  surfen op het net.  Nog een biertje bij de Newport Blues Club. Op vrijdagavond is er niet veel blues maar wel live music. Voor een uurtje krikken wij de gemiddelde leeftijd flink op.  Moe en voldaan terug aan boord, spullen klaarleggen voor morgen want we gaan vroeg weg.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten