st Maarten 3


Het laatste weekend ( ¾ Juni)  in St Maarten hebben we wat uitgebreider  boodschappen gedaan, tijd besteed aan mails en Skype  en Happy Hour bij Lagoonies.

 Zondagmorgen  gaan we  naar het vliegveld  en installeren ons met een colaatje (ze hadden niet eens koffie) bij de Sunset Bar,  in afwachting van de Boeing 747 van de KLM die om 11.15 moet landen. Waarom  ……………… de landingsbaan begint  in de baai ongeveer 25m van de zee.  Eerst  een smal strand , een weg, een hek en dan begint de landingsbaan.  Je kunt  ongeveer onder het vliegtuig gaan zitten wanneer het  landt !!!  KLM is de enige die hier met een 747 landt en ik moet eerlijk zeggen dat het spectaculair was.  Opstijgen is ook spannend, je kunt bijna achter de motoren gaan staan, goed vasthouden aan het hek anders word je zo de zee ingeblazen (van horen zeggen want wij hebben er niet op gewacht).

Daarna voor de dinghy een plekje gezocht  op zoek naar strand en zee. Een  weg en golfcourse oversteken, en we zaten opeen fraai stukje rustig strand, de rest van de middag heerlijk gezwommen en gelezen.  Later nog even  hallo zeggen bij Lia en Bob (die liggen buiten de Lagoon) maar we blijven gezellig een paar uurtjes aan boord .

Maandag niet vertrokken!  De achterstag spanner moest nog verder getest worden, uiteindelijk gaat hij er  ’s middags  op.

Dinsdag ( 5 juni)  is het eindelijk allemaal geregeld. We wachten niet op de motor voor de stuurautomaat, hij is wel besteld maar wordt straks nagestuurd als we in Curaçao zijn.  Deze keer varen we braaf achter het motorbootje van de werf aan en komen zonder horten of stoten  buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten