St Maarten 2


Na de pittige tocht van San Juan naar St Maarten  gingen we op 23 Mei met de eerste brugopening  voor anker in Simpson Bay Lagoon. Vlak na de brug tegenover de Palapa Marina. Prima plekje, dicht bij de kant.  Het is heel rustig in de Lagoon en ook de meeste Marina’s zijn leeg. Geen superjachten meer en ook rustig op de kant.  Iedereen gaat nu langzaam vertrekken voordat de hurricanes de regio gaan teisteren.
Woensdag en donderdag  zijn we bezig met  het  zoeken  naar een werf om de nodige zaken te regelen.  St, Maarten is een prima plek voor reparaties. Boten is hier de  business en volgens iedereen vind je hier goed  vakmanschap. We komen terecht bij FKG, bespreken alle zaken en maken een afspraak. We kunnen pas maandag langszij komen.  Mooi de tijd om een beetje rond te kijken en de boot weer op orde brengen ( naar de leef-uitvoering ipv de zeil-uitvoering).
St, Maarten is nu een koninkrijk binnen ons koninkrijk, net als Aruba en Curaçao.  Erg Nederlands ziet het er niet uit, de voertaal is Engels en je betaalt met Amerikaanse  Dollars.  Hoewel de prijzen  in supermarkten en andere winkels worden aangegeven met Antilliaanse Guldens, dat heeft iets te maken met de tax free status van het eiland.  Even wennen dus.

We vinden een geweldige supermarkt, erg Europees gericht en dus slaan we goed in. Gelukkig brengen ze je met de auto terug naar de bijboot. Al met al een heel gesjouw maar nu hebben we dan ook weer Venco dropjes aan boord !!
Zaterdag varen we met de dinghy naar het Franse deel van St Maarten, naar Marigot. Het ziet er leuk uit, dit is gewoon nog rans en de auto’s hebben Eu/Franse nummerplaten. Hier betaal je in Euro’s ! en natuurlijk wordt er Frans gesproken.  Een stukje Riviera in de Carieb.  Het is er wel erg stilletjes en zelfs een terrasje is verlaten. We varen maar terug en drinken wat bij Lagoonies.   De tent in Town ontdekken we de komende dagen.

Zondag gaan we naar Philipsburg, de hoofdstad van het Nederlandse deel. Ook totaal uitgestorven. Winkels dicht en niemand op de toch indrukwekkende boulevard. We gaan nog een keer terug wanneer de winkels open zijn maar het blijkt toch alleen tot leven te komen wanneer er cruiseschepen liggen. Soms wel 7 tegelijk.

tussen de bootwerkzaamheden door is het heel ontspannen hier. Biertjes drinken met allerlei Nederlanders die hier werken en wonen of met de paar zeilers die net als wij nog wat aan de boot moeten doen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten