Isla Mujeres


 Vrijdag 14 december
De dag na aankomst beginnen we met de gebruikelijke werkzaamheden …..  van zeil-  naar woonboot.
Opeens valt de walstroom uit, geen storing op de steiger maar in onze boot. We controleren alles maar de aardlekschakelaar slaat steeds uit.  Als laatste denken we aan de warmwaterboiler ……………. Wanneer we de vloerplaat weghalen staat het water bijna tot aan de vloerplaat.  Snel de zware pomp aangesloten en binnen 20 minuten is het water weg uit de motor-  beide achterhutten-  boiler- en keuken bilge. Een goede ramp-oefening !!
Het water is naar binnen gekomen bij het (recent vernieuwde) vet koord van de schroefas. Har draait  de bouten strakker aan en het probleem is opgelost. De automatische pomp die normaal in deze ruimte hoort is kapot en Lars brengt een nieuwe mee uit Nederland (volgende week dus )
Intussen is nu ook het elektriciteit probleem boven water.
Nu moeten alle ruimtes nagewassen worden met zoet water, heerlijk hoor zo’n schone boot onder de vloerplaten !!!
De komende dagen zijn we druk met huishoudelijke en boot klussen. De bedhoezen worden gewassen, achterhutten schoongemaakt , alles voor onze gasten.
Harry buigt zich over het motorprobleem. Hij vervangt de dieselolie filters van de tanks en de motor. En daarmee is het probleem verholpen, de motor draait  weer op volle toeren. Later blijkt ook het startrelais van de startmotor kapot te zijn. Gelukkig kan een plaatselijke monteur het onderdeel leveren en monteren.
Verder skypen we met het thuisfront, werken de kerstmails af en verkennen het dorpje op Isla Mujeres.  Ik ga naar Cancun voor de laatste Kerstinkopen.  Het is prima toeven in de Marina. Zaterdag 21 december gaan we samen naar Cancun om de kinderen op te halen. Merkwaardig genoeg mag je op de luchthaven niet in de aankomsthal. Waarschijnlijk omdat 99% van de reizigers toeristen zijn die men het liefs direct in taxi’s en bussen afvoert. Maar eindelijk komen ze dan naar buiten, Lars, Marieke, Myrthe (6) en Bjorn (4). Wat een feest om ze weer te zien. De eerste dagen heeft Lars een appartementje gehuurd op de Marina. Kunnen ze lekker even van de jetleg bijkomen.


moe en nog wat bleek
 
.  We gaan Isla Mujeres verkennen per buggy (golfkar) , gaan lekker eten en naar het strand.  De boot heeft mooie kerstlichtjes gekregen die we  langs de reling slingeren, ziet er heel sfeervol uit. Op Kerstavond smullen we van kreeften op de BBQ en heerlijke tapas.accomodatie bij Marina Paraiso

25 Dec in de morgen vertrekken we richting Cozumel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten