naar de Azoren


Chesapeake Bay
Ons 2e bezoek in 2014 aan Nederland was helemaal in het teken van de geboorte van Milo mijn nieuwe kleinzoon. Hij kwam op 3juni en is vol goede moed begonnen aan een hopelijk lang en gelukkig leven.
We zijn nu ruim 3 jaar onderweg. Statistieken hebben we niet echt bijgehouden maar voor de nieuwe lezers volgt hier een kleine terugblik.

Eind mei 2011 vertrekken we uit Almere en verlaten Nederland vanuit Oude Schild op Texel. Via een Noordelijke route steken we de Atlantische Oceaan over.
Faroer eilanden, IJsland, Groenland, Canada en langs de Amerikaanse Oostkust zakken we af tot Fort Lauderdale waar we begin december aankomen.  Kerst en jaarwisseling brengen we met familie door op de Bahama’s. 

 In januari 2012 gaat Ans naar Nederland. Februari en half maart zeilen we in Cubaanse wateren en dan daarna gaat Harry naar Nederland.  Vervolgens zeilen we een hele tijd  samen met de Lonely Planet,  naar de Exuma’s / Bahama’s en via een paar Caribische eilanden door naar CuraƧao. De boot gaat uit het water en wij vertrekken voor 2 maanden (Harry 1 maand) naar Nederland.  In september zijn we weer aan boord en zeilen naar Columbia, trekken een paar weken door het land en gooien de trossen weer los om naar Mexico te varen. Kerst en jaarwisseling weer met familie in het prachtige Yucatan,Mexico. 

2013 Zeilen we tussen de eilanden aan de oostelijke kant van de Caribische zee . Vanuit de Dominicaanse Republiek vliegen we In februari naar Nederland. Weer aan boord zetten we onze tocht verder naar het Zuiden voort. In Trinidad gaat de boot uit het water en wij naar Nederland. In september zeilen we met  Nereids Rally naar Zuid Amerika (Guyana ’s) , een fantastische ervaring. Dan terug naar Trinidad en steeds Noordelijker.  We eindigen het jaar in Cuba. 

2014 We laten de boot achter in Varadero, Cuba  en vliegen naar Nederland.  Terug aan boord steken we over naar Florida en varen langs de kust omhoog tot New York. Waar familie aan boord komt.   We sluiten de 3 jaar af in de Chesapeake Bay , Baltimore.

In deze 36 maanden zijn we 27 maanden aan boord geweest en 9 maanden in Nederlanden .We  hebben  ongeveer 20000 mijl afgelegd en hebben 900 motoruren gemaakt. De boot is 2 maal uit het water geweest voor een nieuwe anti-fouling.

 LION KING REIS 2
26 juni vliegen we terug naar Baltimore. De Lion King ligt er prima bij. We luchten de boot en doen veel boodschappen voor de komende reis. Werken  het to- do lijstje af . Nemen afscheid van Dennis en Patty , zij hebben vanuit Amerika de afgelopen jaren veel voor ons kunnen regelen. Veel dank Dennis.    Zondagavond motoren we rustig  naar Annapolis, 20 mijl verderop.   De nieuwe onderdelen voor de giek-neerhouder hebben we uiteindelijk zelf uit Nederland meegenomen. Ze worden snel gemonteerd en als we ook de zeillat bij North Sails ophalen kunnen we vertrekken. Het is ongeveer  120 mijl naar het einde van de Chesapeake Bay.  Helaas meteen stevige tegenwind. We beginnen met de motor maar na 2 uur stampend door de golven te beuken zijn we het zat en gaan zeilen.  Zoveel haast hebben we  niet. Op dit moment weten we nog niet dat zich een orkaan ontwikkelt voor de kust van Florida. We laten het anker vallen bij de Solomons en Deltaville. Intussen ontwikkelt orkaan Arthur zich en wij haasten ons naar Hampton om de storm uit te liggen. Bij de Yacht Club, net als 3 jaar geleden.  Arthur blijft mooi buiten waaien , in Hampton merk je er weinig van. We mogen een auto lenen van een aardige Nederlandse Amerikaan en doen nog wat boodschappen en vullen een gasfles.

Nu is het 5 juni , Oranje heeft net gewonnen van  Costa Rica. We waren de enige belangstellenden voor de wedstrijd in het clubhuis hier. Voetbal zegt Amerikanen niet veel.  We verwachten  morgen te beginnen aan onze oversteek naar de Azoren.  2100 mijl naar het eiland Flores.  Dit wordt onze langste oversteek in afstand en tijd, we zijn benieuwd hoe we dat zullen ervaren. Ik reken op 12/14 dagen.

 Na vele enthousiaste verhalen van andere zeilers zijn we van plan enkele weken in de Azoren rond te varen. Daarna steken we over naar Lissabon en varen langs de Portugese kust verder naar het zuiden.

In november denken  we  bij de Canarische eilanden te zijn zodat we  begin volgend jaar over kunnen steken  naar BraziliĆ«.  

Tot verder nieuws van de Azoren, Ans en Harry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten