Dominicaanse Republiek


2 april Boca Chica

Op 21 maart waren we weer op de boot. Leuke tijd gehad in Nederland. Tot grote ergernis van de meeste mensen lag er de afgelopen 2 maanden bijna altijd  wel ergens sneeuw. Almere kreeg een dik pak en ik vond het heerlijk.

 We hebben afscheid moeten nemen van Harry’s vader. Hij is op 94 jarige leeftijd vrij rustig ingeslapen. Ook moesten we  geheel onverwacht  afscheid nemen van een goede vriend die helaas maar net 73 geworden is.

Verder was  het veel  genieten van kinderen en kleinkinderen.  We vonden het best leuk om weer even ‘thuis’ op vaste wal te zijn en weer eens mensen te ontvangen. Ik had ook  tijd om met de vriendinnen een paar dagen helemaal bij te kletsen, even lady’s only time!

 Har moest natuurlijk veel  ‘bootzaken’ regelen en inkopen doen. Maar ondanks het weer  heeft hij toch de golfbaan gelopen . Ik ging  vaak bij mijn moeder op bezoek, gelukkig gaat het  goed met haar.  

Dan breekt de dag van vertrek en afscheid nemen weer aan !  De tassen, werden maximaal gevuld met bootspullen, kaas en hagelslag.  Om 05.11 uur in de trein en 8 uur vertrek van Schiphol.  De vlucht was goed en we gingen met taxi-bus-taxi van Punta Cana naar Boca Chica, een hele onderneming maar wel te doen.

Cathedraal in Santa Domingo, de 1e kerk in de √Āmerika's
Het duurt even voordat je ook  hier weer geacclimatiseerd bent ,  wennen aan  klimaat, omgeving en bootleven !  Veel hebben we niet gedaan, een dagje Santa Domingo, een beetje fietsen en klusjes aan de boot.  We hebben een Bimini  laten maken die morgen gemonteerd wordt.   Dat wordt dus onze 1e  zeiltocht met Bimini !!  

We hopen morgen 3 april te vertrekken richting Puerto Rico. De website zal vanaf nu weer wat regelmatiger bijgehouden worden. Groeten van ons beiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten