Aruba 2


Excuses voor de ongemakken met de website. De foto’s bleken niet te zijn opgeladen terwijl dat op mijn computer niet zo was. Een probleem op de blogsite met het opslaan van de foto’s.

Intussen is Victor begonnen met de opbouw van het roer. We zijn er zaterdag geweest, ziet er goed uit maar Harry houdt de vinger aan de pols want er zijn nog vele aandachtspunten.

Vrijdag is er een eerste poging ondernomen om ons Marina Varadero in te slepen. Tot onze grote ergernis stond er dus geen 8ft water, zoals de havenmeester beweerde, maar hooguit 7.5ft.   ……………. Dat is gewoon niet goed genoeg en we gaan niet aan de mast hangen en allerlei andere trucs verzinnen want straks moeten we er ook weer uit.  Dus weer terug op onze plek.

 
’s Middags eens langsgelopen bij de SAR (KNRM) want we hadden gezien dat de Siegfried weer kon varen. Afgesproken dat ze de volgende ochtend aan boord zouden komen met Sander. Sander is DE yachting specialist op het eiland, op alle gebied, dus ook de trainer van de SAR mensen. We bespraken verschillende  opties en besluiten om iets verder bij  SurfsideBeach  Marina te gaan liggen. Net voorbij het begin van de landingsbaan.

Opnieuw was het een hele klus. Iedereen onderschat het effect van een zeilboot met  zo’n hoog vrijboord. Het plan was ons langszij te slepen maar de Siegfried kon ons niet in positie houden. Dus maar weer gewoon de sleeptros voorop …………………. En Ja , enorme uitzwaai, en zo breed is het water hier niet.  Wanneer wij flink achteruit slaan in de uitzwaai gaat het beter.

1e ankerpoging mislukt, 2e gaat beter en we liggen vast. Al die tijd waait het 20-25 kn.  Intussen heeft Harry met z’n duim tussen anker en ketting gezeten en kon hij even zijn eigen botjes  aanschouwen.

Vlug iets eromheen, behalve een flinke wond zag het er verder ok uit.  Harry dus uitgeschakeld en ik help Sander verder. We zetten ook gelijk een 2e anker, dat gaat makkelijker met de Siegfried nog naast ons.  De windverwachting  voor het weekend is heftig.

Harry gaat mee met de reddingsboot, EHBO op hun kantoor en daarna het ziekenhuis in San Nicolas. 7 Hechtingen en tetanus injectie.  Hij voelt zich goed genoeg om de huurauto op te halen en naar SurfsideBeach te rijden.

Ik heb intussen de boot weer op orde gebracht, dinghy eruit en de buitenboord motor erop.  Ik vind dat echt een zware klus met veel golfslag, maar het lukt.  Haal Har op en dan rijden we naar Victor om de vorderingen te bekijken.   Hoewel het al ver in de middag is gaan we toch een beetje sightseeing-en. We rijden naar California Lighthouse.  Op de terugweg langs alle hotels en resorts ten noorden van Oranjestad.  Het zijn gewoon vakantiedorpen op zichzelf.  Daarna de supermarkt , een hele grote met alles wat je maar nodig hebt.  Als we de auto op het strand bij de dinghy parkeren is het al donker.

 

Zondag waait het weer fors en gaan we pas ’s middags van boord. Nu de andere kant van het eiland tot voorbij de raffinaderij. Even wat gedronken bij de Zeerover, erg leuk op zondag wanneer het bomvol zit met Arubanen die hun mandje vis en chips eten.  De plaatsjes stellen niet veel voor maar de uitzichten over de kust zijn fraai. 


’s Avonds zijn we meestal aan boord. Intussen helemaal verslingerd aan de serie the Killing, dus minstens 1 aflevering per avond.  Maandag halen we nog even verse vis bij De Zeerover en dan leveren we de auto weer in.  Nu we wat dichter bij de stad liggen hebben we geen bus meer nodig.  Nadeel is dat we geen internet aan boord hebben en nog steeds nat worden in de dinghy ride naar het strand. Zo is het nu eenmaal. We hopen dat eind deze week het roer klaar zal zijn.  Het terugzetten van het roer op de boot zal nog wel wat voeten in de aarde hebben. We liggen nu op 12 m diepte !!!
California Lighthouse

Groeten Ans en Harry
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten