fort Lauderdale

Fort Lauderdale was ooit de hippie place van de jaren 60, vol met dronken en stoned teenagers op de fraaie stranden.  Nu is het een stijlvolle stad met (nog steeds dezelfde) prachtige stranden, een drukke boulevard met de vele restaurants en cafétjes .Maar bovenal is  het  een watersport stad met alle kanalen en rivieren die aan Venetië doen denken.  (dat zeggen de Amerikanen!).  Zuid Florida is ook de plaats  where the boys are en Lauderdale is zeker het middelpunt. Het is zonder meer een heel aparte stad.
 
 Zaterdag was het groot feest in de stad met een traditionele Boat-Parade . Rond een uur of 7 begonnen de fraai versierde boten (Kerstversiering) langs te varen en met een lekker wijntje en eten hebben we de hele parade op het achterdek  voorbij zien trekken.

Het klimaat is hier fantastisch,  rond de 25’ altijd wel wat wind, veel zon maar ook zo nu en dan een regenbuitje of een echte tropische stortbui.  De korte broeken zijn niet meer in de kast geweest.

Onze Olas Marina is een bedrijvige jachthaven, boten komen en gaan. Soms voor een gewoon bezoek, maar ook  voor onderhoud werkzaamheden of om een nieuwe bemanning of gasten op te pikken.

Ook aan boord van de Lion King veel bedrijvigheid.  De grootste watersportwinkel van Florida werd net geopend toen wij kwamen en zo konden we alle punten van  de onderhoud- en  wensenlijst afwerken.
-          Een mastbeslag monteren wat we in Annapolis besteld hadden (de tie-down rod, voor de kenners).Bij een inspectie in St Annaland door een gerenommeerd bedrijf (???) was het beslag niet goed vastgezet.

-          We hebben nu een goed, permanent led-ankerlicht gemonteerd op de radarpaal. 

-       

  
Een echte Wi-Fi antenne met ethernet kabel die niet beperkt wordt door de usb lengte van max 5 meter, en gelijk maar een Wi-Fi router gekocht zodat we nu beide tegelijk op ons eigen ‘LionKing’ netwerk kunnen inloggen.

-          Har besloot toch Amerikaanse stekkers te monteren (3 stuks voor de meest voorkomende ‘standaard’ aansluitingen).

-          De boot wordt verder in de was gezet, ( is nog niet helemaal klaar)

-          De achterhutten zijn opgeruimd , schoongemaakt en klaar om Lars, Marieke en de kindertjes te ontvangen.

-          We hebben weer wat aan de planning gedaan, waaronder een betaalbare ligplaats in Fort Lauderdale voor de maand Januari gevonden.  Morgen gaan we de boot verhalen,  dat wordt  voorzichtig over de rivier varen met hoog water want de diepgang is niet overal ruim.  Als ik in januari naar Nederland ga blijft Har daar met de boot liggen.  Daarna wordt onze bestemming Cuba waar we maximaal 2 maanden mogen verblijven.  

Er was ook voldoende tijd om langs het strand te lopen en veel te fietsen.  We zijn met de dinghy alle kanalen doorgevaren. Erg leuk langs de prachtige huizen maar daar liggen wel  van die grote jachten voor en die zijn lang niet altijd van de bewoners. Dat is in Venetië toch wel een beetje anders ! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten