zaterdag 10 sep

New Found Land
Vertrokken Maandag 20110905 0920 UTC uit Qaqortoq,

aangekomen in Snt Lewis Labrador vrijdag 20110909 1300 UTC

bijna 100 uur varen, waarvan eerste stuk op maandag motorzeilend om op tijd bij de wind te zijn, en die was er ook, inclusief een zeer vervelende zeegang. Vannacht ook weer stukje motor bij ivm gebrek aan wind, maar daarna weer lekker gezeild (wind was wel tegen, tegen de voorspelling in).

Gehele tocht op Labrador zee geen hond gezien, contacten Groenland en Canada zijn letterlijk nul (geen ferry of vlieg verbingen)

Nu in haven aan steiger van de Crab-plant (gesloten want geen seizoen), kijken straks op gribfile of we morgen goede wind hebben on de Strait of Belle Ile te passeren. (morgenochtend trekt er weer een hurricane onder New Foundland door die ook boven NFLD voor wind zorgt)

Net begonnen met regenen, maar komen de tijd wel door nu we een niet beveiligde wifi verbinding hebben gevonden (eindelijk na Groenland waar internet toegang zeer moeizaam was).

Telefoon is een ander verhaal, want in Labrador hebben ze niet de moeite genomen om naast de Amerikaanse netwerk technologie ook GSM netwerken te installeren.
Nu (zaterdag) gaan we al weer verder. We moeten door Belle Isle Street om aan de westkant van New Found Land verder te kunnen varen. De Atlantische (oost) kust is te gevoelig voor  de vele stormen die momenteel langs komen. We gaan nu nog 1 tochtje maken van 24 uur en daarna worden het dagtochten. Net hoe de wind het ons toelaat. Tot de volgende  haven. groeten Ans en Harry


Geen opmerkingen:

Een reactie posten