Op weg naar de Faroe eilanden

Vanuit een kroeg in Kirkwall op de Orkneys, even tijd voor een update.
We zijn met een stop-over via Newcastle hier in de Orkneys aangekomen, en eigenlijk na een korte stop in Kirkwall weer op doorreis gegaan naar de Faroe eilanden.

Maar kort nadat we vrijdag (3 juni 2011) uit Kirkwall vertrokken ontdekten we schade aan de neerhouder (een buis die de giek naar beneden moet houden).  Een erg belangrijk onderdeel. Aangezien je hier opeens zoveel wind kunt verwachten moet alles wel in orde zijn. We besloten dus terug te gaan. Dat werd een flinke klus, stroom tegen en heel veel wind met van die hoge lange golfen. Uiteindelijk zitten we nu natuurlijk op de Atlantische Oceaan. Vandaag Zaterdag (4 juni 2011) is het gerepareerd, kostte wel veel tijd.  Morgen gaan we verder, het weer is nog steeds goed om Faroe te bereiken. Daarna ziet het er slecht uit, dus IJsland moet nog even wachten.
We melden ons weer zodra het kan.

Veel groetjes allemaal Ans en Harp.s. Volg ons „live“ via AIS.

Ga naar: http://www.marinetraffic.com/ – schepen - alle schepen zoeken – zoek naar “lion king” – kies „lion king; Netherlands“
Dit system werkt niet altijd even goed. Soms is de ontvangst minder of staat het systeem op de boot niet aan en zijn er dus geen gegevens te zien. Soms echter kun je precies zien hoe we gevaren zijn. Zoals hier te zien is hoe we van Kirkwal weg en weer terug zijn gevaren ivm een probleem met de neerhouder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten