Gran Canaria

laatste dagen Tenerife en  naar Gran Canaria

We worstelen nog een tijd met de giekneerhouder. We nemen contact op met de lokale vertegenwoordiger, de fabriek in Frankrijk, tuigers  in Nederland en uiteindelijk valt de beslissing dat  neerhouder er toch op gaat zonder verder in te korten.   Het kostte allemaal tijd en vooral veel ergernis.  Nu kunnen we weer verder en bestellen diesel, die met de  tankwagen op de kade  aangeleverd wordt.

Het weer is een stuk mooier geworden. Fris in ochtend , avond en nacht maar overdag maakt het zonnetje alles goed.  Ik begin de dagen met een stevige wandeling naar San Andres.  Een klein stukje om het haventerrein af te komen, vervolgens langs de boulevard en daarna over het strand naar het einde van de baai. Een dik uur heen en terug. Ik ben zeker niet alleen, de mensen hier zijn sportief, er wordt veel gewandeld, joggen, fietsen etc. Iedere dag na het werk zie je veel mensen van Santa Cruz naar San Andres lopen.
 
 Om de tijd te vullen gaan we regelmatig naar Santa Cruz, beetje boodschappen, terrasje etc. We bussen zelfs ruim een uur om bij Decathlon en de Lidl te shoppen, niet zonder resultaat …………. Nieuwe bergschoenen en eindelijk lekkere yoghurt . Tja, dat doe je wanneer je te veel tijd hebt.

Twee maal nemen we de bus naar Igueste een schitterend bergdorpje aan het einde van de weg (de wereld). Vandaar wandelen we naar Chamoa en moeten daarvoor een bergrug over ………….. 600meter stijgen !!!    oef ……… Dat was lang geleden.  Aan de andere kant van de berg raken we elkaar kwijt , hoe is het mogelijk . Helaas heeft Harry de rugzak met water en geld en de telefoon heeft geen bereik .  Later merken we dat we op verschillende plekken op elkaar hebben zitten  wachten maar uiteindelijk besluit ik om terug te liften naar Santa Cruz.  Een aardig Duits echtpaar neemt me al snel mee …………… en ja , na een paar minuten zien we Har langs de weg lopen en mag ook hij mee in de auto.

De 2e wandeling vanuit Igueste gaat naar de vuurtoren. Veel simpeler maar ook mooi. Alleen de busrit naar het dorp is eigenlijk  al de moeite waard.

zondag markt las palmas
 

Vrijdag 13 febr. vertrekken we naar Gran Canaria, Las Palmas, Marina de la Luz.  Iets meer dan 50 mijl, wind NNE , 13kn en goed weer . We vertrekken om 9uur en gooien om 5 uur het anker uit  ………….. tenminste dat proberen we.  De ankerlier is niet in beweging te krijgen.  Dan maar in de Marina waar volop plaats is. 

We ontmoeten  Martien en Janny  die hier met hun boot liggen. Zij hebben voor ons een nieuwe waterpomp uit Nederland meegenomen. Nog diezelfde avond, als  we een beetje uitgerust zijn lopen we naar de sailors Bar waar een ‘Hollandse avond’ schijnt te zijn met live music.  Inderdaad  veel Nederlanders hier , tijdelijk maar ook veel semi -permanent . Wat een gezelligheid na zo’n maandje op de jachtwerf,  Guido en Hilde maken muziek en zelfs Andre Hazes vinden we op zulke momenten een topper.  We maken kennis met verschillende mensen en de sailors bar wordt de komende tijd onze stamkroeg, al is het maar omdat we daar kunnen internetten.

 
noorderstrand las palmas

Verder wordt het een saai en intussen overbekend verhaal. Het relais van de ankerlier moet vervangen worden en ook de radar blijkt niet te werken.  We concluderen wel dat de meeste problemen die we nu over ons heen krijgen  veroorzaakt worden of het gevolg zijn van corrosie,  aantasting van het zoute water is verwoestend.

We moeten weer geduld opbrengen. Er is een relais voorradig, allen een ander serie nummer. Beter even checken met de fabriek in Engeland of  we deze ook kunnen gebruiken.  Precies een week later is het voor elkaar. Nu nog de radar, geloof het of niet maar de Simrad dealer zit in Tenerife.

We wisselen ook de bladen van de windgenerator, de oude zien eruit of de muizen eraan gevreten hebben. En als we dan toch bezigzijn geven we de ankerlier een nieuwe verf beurt, proberen de watermaker uit na bijna een jaar stilstand (en die werkt als vanouds), en doen nog wat poets werk.

 

Intussen hebben we Las Palmas helemaal verkend, de oude stad, de stranden en boulevard, de nieuwe stad, winkels, markt etc. en de  wasmachine in de Marina .  We trekken regelmatig met  Janny en Martien op  en ook met andere mensen  veel steigerpraatjes of koffie leutjes.  Tussendoor denken we na om wat extra beveiliging voor Brazilië  op de boot aan te brengen.  Er komt een grote schijnwerper op het dek, en we zullen zorgen voor een automatische hoorn.  Veel licht en herrie is denk ik het enige wat je kunt doen.

oude stad Las Palmas
Over het algemeen is het mooi weer maar fris.  We liggen met de kuipingang in de wind zodat we niet al te vaak in T-shirt zitten. In deze Marina lig je met mooringlijnen voor en de achterkant tegen de steiger.  Dat geeft nogal wat gezwaai van de boot vooral bij laag water. Het is zwaar op de landvasten  zodat we al een achtertros verspeeld hebben. Eigenlijk moeten er springveren tussen maar die hebben we niet aan boord.

Nu is het 23 maart,  zou het lukken om deze maand te vertrekken ????

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten