Isafjordur

Zaterdag 2 Juli om 05.10 vertrekken we richting Isafjodur aan Westkust van IJsland.  Een tocht van 180 mijl.  De wind  zit deze keer goed, zeker zodra we de N-E kaap om gaan.  We vertrekken met mooi weer. Turen eindeloos over het water op zoek naar walvissen maar helaas zien wij ze niet , wat niet wil zeggen dat ze er niet zijn. We zien wel veel dolfijnen, ze springen vaak uit het water. Altijd een fantastisch gezicht. Je merkt dat ze boten gewend zijn, en zijn niet erg in ons geinteresseerd . Een paar grote jongens  komen toch polshoogte nemen en zwemmen onder de boot door.

 ’s Middag zitten we opeens in de mist zomaar van de ene minuut op de andere. Het blijft zo tot de ingang van het Isafjardardjup flord.  Dan geen mist maar wel  regen, gelukkig  is het niet meer zo koud.   Bij het ronden van de N.W. kaap hebben we erg veel stroom tegen en  een enorme deining komt schuin achter in.   Lion King houdt zich prima, het is imposant die grote golven achter je aan te zien komen.  We hebben vaak moeten motoren deze trip.  25 uur later liggen we weer aan een kade.

De volgende morgen schitterend weer , de zomer in IJsland is begonnen !  Het blijkt dat dit de koudste Juni maand was van de afgelopen 50 jaar.  Wat een eer dat wij dat mochten meemaken !!

Voorlopig blijven we in deze omgeving. We liggen veilig,  de mensen zijn erg aardig en komen spontaan langs om praatjes te maken en adviezen te geven waar we het beste naar toe kunnen gaan. Deze keer gaan we met de boot op stap om de prachtige fjorden te ontdekken.   Waarschijnlijk kunnen we goed ankeren in de fjorden.  Het is ook e groots wandel gebied.  Maar eerst lekker thuis blijven en genieten van het mooie weer.

Veel groeten van Ans en Harry.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten