Canarische eilanden 1

Lanzarote en Tenerife 

Arecife
Lanzarote is onze eerste bestemming.  We meren af in de gloednieuwe Marina van Arecife. Prachtige ruime Marina met alle voorzieningen, een wandelboulevard met winkeltjes, bars, restaurants, en op loopafstand van de stad. We ontmoeten  een aantal landgenoten van  “de vertrekkers van 2014” en maken een afspraak .De meesten gaan richting Caribische zee en zijn geïnteresseerd in onze ervaringen.  Het wordt een uitgebreide gezellige koffie ochtend.

Bart ziet wel wat in onze  oude Schenker 30 watermaker die we nog aan boord hebben (al  een jaar kapot en vervangen door een EchoTec ). Even later is de watermaker gedemonteerd. Zo hebben wij weer meer ruimte onder de vloer, en zij een mooi knutsel karwei om het ding aan de praat te krijgen.

Het weer is wisselvallig. Depressies volgen elkaar snel op en je moet  de weather windows gebruiken  om tussen de eilanden te varen.   Gran Canaria ligt nog vol met de ARC, daar verwachten we geen ligplaats te kunnen krijgen en dus zeilen we in 1 keer naar Tenerife..
We kiezen voor de Marina van Santa Cruz, er is genoeg ruimte en het ligt dicht bij de stad.
Op internet  circuleren verwarrende verhalen over extra tax die betaald moet worden door buitenlandse jachten die Tenerife bezoeken.  In 2014 is de regeling als volgt, buitenlandse jachten langer dan 12 mtr moeten een soort navigatie tax betalen. Hoe het berekend wordt werd niet duidelijk maar in ieder geval kost het ons (15/16 meter) 140 euro voor een maand.


Harry helemaal happy met deze hippe huurbak
Eerste aandachtspunt is de werf van Los Cristianos  waar de boor uit het water kan.  We ontvingen een bevestiging per mail  maar zonder prijsopgave.  We huren een auto en gaan eens kijken. De Zuid West kust is het toeristencentrum van Tenerife. Fraaie stranden en bijna altijd mooi weer ………  Hotels, appartementen, bars en restaurants en veel winkeltjes .

De visserijhaven heeft wel  een kraan, maar ik betwijfel of er plek is om de Lion King op de kant te zetten.   In het  havenkantoor is men op de hoogte van onze komst maar wanneer  we de prijzen voor het liften en stalling inkijken is  de beslissing snel genomen.  Absurd duur, tenminste wij vinden 5700 € voor 2 maanden echt te veel. Nu begrijp ik dat ze geen offerte per mail sturen, dan komt er zeker niemand. We rijden verder  langs de kust tot Puerto de los Gigantes,  een leuk haventje  maar we kunnen er niet uit het water gehaald worden.  
Puerto Los Gigantes
 


We rijden terug langs de noordkant van het eiland. Eerst nog mooie natuur met zeer smalle bergweggetjes maar dat gaat over in een drukke snelweg. De Noordkant is beslist minder mooi en het weer wordt alsmaar slechter.

Wat nu met onze jachtwerf. De volgende dag gaan we naar  Varadero Anaga,  dit maakt een betere indruk ; voldoende ruimte en een goede lift.  We reserveren om 1 december uit het water te gaan. Ook hier niet echt goedkoop maar aanzienlijk beter als Los Cristianos.   Er staan verschillende zeilboten op de kant waaronder  zelfs  3 Nederlanders.

De rest van de week gebruiken we de auto om het eiland te verkennen.  Buiten  de drukke kustplaatsen is  het eiland schitterend. In het Noorden het National Park Anaga, heel groen (hier valt de meeste regen) en ruig. We maken een kleine wandeling en verbazen ons over de flora. Cactussen, loof-  en naaldbomen/struiken alles naast en door elkaar. Heel bijzonder.  De kust is ruig met zo hier en daar kleine dorpjes.


 
 
 Een ander hoogtepunt is het National Park El Teide met 2 vulkaantoppen en tevens de hoogste berg van Spanje.  Ook hier kunnen we bijna niet wandelen, het is erg koud met regen en natte sneeuw buien en de Teide ligt in de wolken. Een paar dagen later zien we dat de beide toppen zwaar besneeuw zijn.  Maar het vulkaanlandschap is schitterend.


We amuseren ons prima in Santa Cruz.  1 December gaan we het water uit en een paar dagen later vliegen we naar Nederland.  Begin februari komen we weer terug, maken de Lion King weer klaar voor de grote tocht naar Brazilië. Dat wordt onze bestemming voor 2015

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten