Portugal, Lissabon en Algarve

 
Uiteindelijk liggen we 3 weken in Lissabon, in Doca Alcantara, de Marina die mooi centraal in de stad ligt.  Wanneer we goed langszij liggen zoeken we de Sobat Kras op. We weten dat zij richting Lissabon komen en 2 steigers verder  kloppen we aan bij Suzan en Hans. We kennen elkaar van de vertrekkers dag in 2011 maar zoals bij veel vertrekkers wijzigden ook hun plannen. Zij  gingen de Middellandse zee in zodat we elkaar nooit verder ontmoet hebben in de Cariben.  Genoeg bij te kletsen dus. Een paar dagen later gaat hun boot uit het water en vertrekken ze naar Nederland. 

Intussen is er naar de generator gekeken en zoals verwacht moet er een onderdeel besteld worden  Uit ervaring weten we inmiddels dat het wel even zal duren.

Geen probleem want Lissabon is prachtig.  Lopend en fietsend leren we de stad goed kennen. Het is prachtig weer en er is veel te zien. We lunchen met  Portugese vrienden van Dennis maar verder trekken we er samen op uit.  In de steile , hobbelige straatjes van de Baro Alto ,zo heet  de uitgaanswijk van Lissabon, vinden we  leuke restaurants en cafés met live music.  Verder trek ik er alleen op uit om te window-shoppen langs chique zaken die ook uitverkoop hebben!!  Zomaar slenteren en echt  winkelen is lang geleden.  De stad is echt prachtig. We bezoeken veel musea, oude gebouwen , parken , boulevards, markten etc etc.  Het is meestal mooi weer en voelen we ons goed thuis mede dankzij het feit dat werkelijk iedereen Engels spreekt.

Van zeilen komt niet veel.  Wanneer de generator gemaakt is vertrekken we richting Algarve, stoppen een dag in Lagos, wat we niet aantrekkelijk vonden en gaan door naar Vilamoura. In tegenstelling tot eerdere plannen besluiten  we de boot hier niet uit het water te halen.  Er is weinig aangroei en we wachten tot de Canarische eilanden.  Wel wordt het nieuwe grootzeil besteld bij Doyle, die een zeilmakerij in de Marina heeft.  Hoewel, de grote zeilen worden in China gemaakt, ook voor Doyle.

Harry gaat voor enkele weken naar Nederland en Zwitserland.   In die tijd komen Susan, Sander en de kindertjes naar Vilamoura. We hebben een heerlijke tijd met prachtig weer, zee, strand en zwembad. Wat wil je nog meer met 3 kleintjes.  We varen 2 keer uit maar wanneer bijna iedereen zeeziek wordt  lijkt het me beter in de Marina te blijven.

Lars, Marieke en de kids komen in de herfstvakantie. In de tussentijd verkennen wij het gebied van de Ria Formosa, een waddengebied bij de stad en luchthaven van Faro. Het is daar mooi en zeker leuk om met z’n allen een paar dagen te blijven.  Met name Ilha de Culatra is prachtig en ongerept.

 We varen naar Vila Real de Santo Antonio aan de grensrivier met Spanje, de Rio Guadalquivir. 

Lars en familie halen we op in Faro, ze blijven niet zo lang en we verdelen de tijd tussen ankeren bij Faro, bij Culatra en terug varen naar Vilamoura.  Ook nu weer schitterend weer met veel plezier op de prachtige stranden en in een zee met hoge golven.

Eind oktober is het zeil klaar, en de grote fok hier en daar gerepareerd. We maken een test tochtje en alles ziet er goed uit.  In de afgelopen tijd heb ik mooie kussens voor in de kuip gemaakt  en nu zijn we klaar om te vertrekken.  Dan laat het weer ons een beetje in de steek zodat we pas op vrijdag 7 november uitvaren.

2,5 Maand in Portugal en nog geen 300 mijl gevaren …………… hmm niet echt wereldzeilers.  Vandaar dus weinig op de blog de afgelopen maanden.

We hebben 3,5 dag nodig om af te meren in Lanzarote , in de splinternieuwe Marina in Arrecife.  Een snel maar ruig tochtje.  Internet is hier nauwelijks dus geen foto deze keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten