Bimini South - Fort Lauderdale

 Zondag 18 maart zijn we om 16.00 uur bij de ingang van de Marina op Bimini South Island, Bahama’s. Een resort Marina, in het midden de Marina en allemaal appartementen er omheen.  Niet zo sfeervol maar vooruit.  Als toegang hebben ze een mooi kanaaltje gegraven, de Marina is 10ft diep maar helaas er liggen zandbanken bij de ingang van het kanaal. En de Lion King loopt lekker vast.  Nog 1 uur voordat het hoog water is. Robbert staat op de kant en ziet dat we maar een heel klein beetje nodig hebben.  Har laat de boot  rustig vast lopen en met behulp van de inkomende deining  worden we er heel langzaam overheen getild.
Het inklaren gaat wat moeizaam omdat we onze cruising permit niet kunnen vinden. Met wat medewerking van de beambten lukt het om een kopie uit West Point te krijgen  (de haven waar we met Kerst lagen). Je mag 2x op 1 permit de Bahama’s binnen komen binnen 2 maanden.
Enkele dagen later vonden we de permit alsnog !!!!We gaan lekker  in een box naast de Trobriand liggen , wat hebben we veel bij te kletsen !!  Het worden gezellige dagen met soms wel heel late avonden.  We pakken onze  dinghy’s om  naar Bimini North te varen. Daar kun je tenminste nog wat eten kopen. Onze boot is intussen leeg wat voedsel betreft. De laatste blikjes uit Holland gaan er aan en met wat improvisatie en samenwerking hebben we heerlijke maaltijden. Gelukkig komt hier wel  een visser langs met lobsters die we heerlijk op onze BBQ bereiden.  We kopen bij de lokale vissers conch en proberen het mals te slaan,  volgens de instructies  die ze ons gaven  ………… helaas  is dat geen succes.  Veel te taai, het lijkt wel gummi.


Er is nog een aardige nature trail op het eiland en we snorkelen wat.  De mooiste vissen zien we echter vanaf de steigers . Enorme Adelaars roggen (Eagle Ray ), soms zwemmen ze gewoon in de haven en springen ook uit het water. Verder  zandhaaien die rustig op de bodem liggen en allerlei leuke kleine kleurige visjes.

Robbert kan mijn computer weer op orde krijgen (nogmaals heel veel dank !)  en zet snel alle reisfoto’s op de externe schijf.  Het lukt hier ook om te skypen , je moet een beetje geduld hbben.
Onze waterpomp doet al een tijdje raar en woensdagavond begeeft hij het helemaal.  Klussen geblazen !! Samen met Robbert halen ze alles uit elkaar. We hebben 2 pompen waarvan er 1 motor het heeft begeven. Gelukkig draait alles prima op 1 motor.  Misschien niet wanneer je met 8 man aan boord bent maar met z’n 2en gaat het prima.

Dan is het weer tijd om verder te gaan. De Trobriand gaat verder de Bahama’s  en wij steken weer over naar Florida.  Vrijdag is een gunstige dag, we vertrekken deze keer echt met hoog water en varen zonder problemen de haven uit.  Slechts 45 mijl naar Fort Lauderdale.  De wind belooft niet helemaal wat voorspeld was en blijft recht achter zitten. Het wordt een motortochtje.

In Lauderdale hebben we dezelfde steiger kunnen huren als de vorige keer.  Wanner  we daar aankomen is het wel laagwater………   Dus ook hier weer gewoon op de bank laten lopen en wachten (1.5 uur) tot we los zijn en de laatste 300meter  af leggen.  Allemaal vertrouwd hier maar wel even omschakelen naar de Amerikaanse wereld !!!
De boot krijgt een grote wasbeurt , er zat nog Cuba zout op.

We moeten ook opnieuw inklaren,  en pakken de fietsen. Dat wordt ons 1e flinke fietstocht hier in Lauderdale, naar het Custom and Border Protection office.  Ook maar even langs Westmarine natuurlijk. En op de terugweg een drankje op de boulevard, er valt veel te bekijken !!

 Deze dagen gebruiken we om de klussen te klaren. Harry vliegt woensdag naar Nederland en ik krijg vrijdag vriendinnen te logeren.  Even beide andere bezigheden.

Daarna gaan we ons weer voorbereiden voor de verder tocht. Onze planning is terug naar de Caribien. Tijdens het  hurricane seizoen moeten we  onder de 13e breedtegraad blijven. Vanaf eind november kunnen we  de rest van de Carieb bezeilen . De  volgende planning wordt  Zuid Amerika.  Langs Argentinië naar beneden en lang Chili omhoog.  Dat zijn voorlopig de grote lijnen voor  de komende 2 jaar.

2 opmerkingen:

 1. Dag Ans en Harry,
  leuk dat jullie Robbert, Lydia en de kinderen weer hebben ontmoet en weer lekker hebben bijgekletst en de nodige klusjes hebben gedaan.
  Zo te lezen hebben jullie nog een hele tocht voor de boeg de komende jaren, we wensen jullie dan ook veel mooie tochten en goede vaart.
  Agaath en Herman Rijkelijkhuizen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ans en Harry, ontmoeten elkaar in LaValette bij Ton en Inge. We hebben jullie met veel belangstelling gevolgd van voor jullie vertrek uit NL. Nu jullie in de buurt van Panama komen en de Pacific, is het wat dichterbij voor ons. Zijn jullie van plan naar Sydney te komen? Hartelijke groeten van hier Gijs en Carla

  BeantwoordenVerwijderen